Hondvriendelijke werkwijze

Het is ons doel om van je hond een aangename en sociale huisgenoot te maken. Al sinds 1997 kiezen wij voor de hondvriendelijke werkwijze om de band tussen eigenaar en hond te versterken.

Basisprincipe

Het goede belonen en het verkeerde negeren.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat je op deze manier de beste resultaten krijgt en je hond minder gedragsproblemen vertoont. Trainen volgend dit principe is leuk, zowel voor de trainer als voor de hond. Tegelijkertijd versterk je jullie band. Het vraagt wat meer tijd en geduld, maar dit is het zeker waard! Je leert je hond ook op andere manieren kennen: zijn karakter, hoe hij reageert op bepaalde input, ...

Een hond dat blij is

Gehoorzaamheidstraining

Onze gehoorzaamheidscursus leert je nuttige commando's zoals wandelen zonder trekken, voedselweigering, "blijf", "zit voor", ... afgewisseld met leuke spelletjes. De lessen worden gegeven in kleine groepen zodat elke geleider voldoende ondersteuning krijgt.

Hoopers

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond en elke geleider. Jong en oud kan deelnemen aan deze geweldige hondensport. Het aanleren van deze hondensport gebeurt zonder druk op uw hond te leggen. De geleider dirigeert de hond op afstand. De hindernissen bestaan uit Hoopers, tonnen en tunnels. Alles gebeurt laag bij de grond. Er zijn dus geen sprongen of hoogtetoestellen. Het parcours voor de hond bestaat uit vloeiende lijnen. Hoopers kan naast elke hondensport beoefend worden, zonder dat dit conflicten geeft.

Alle rassen zijn welkom bij Onze Hondenschool vanaf de leeftijd van 10 weken.

Lijkt dit iets voor jou?

Bekijk hoe je lid kan worden en wees welkom bij Onze Hondenschool. Kijk gerust al eens wanneer de lessen plaatsvinden.